ANADOLU EĞİTİM KÜLTÜR VE BİLİM VAKFI BURSA TEMSİLCİLİĞİ İFTAR VE İSTİŞARE MECLİSİNDE BİR ARAYA GELDİ
Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfının Bursa Temsilciliği, Bursa’nın eğitim duayenlerini iftar yemeğinde bir araya getirdi. MÜSİAD Bursa Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen iftar ve istişare buluşmasına Bursa’ya emek veren birçok duayen isim katıldı. İftar sonrasında açılışın Vakfın Bursa Temsilcisi eğitimci Hasan Günay tarafından yapıldığı toplantıda, Vakfın Mütevelli üyesi, Bursa eski Defterdarı, SGK eski Başkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Türkiye’nin 10 Temel Meselesine Çözüm Önerileri
Uzun yıllardır bir medeniyet hareketi olarak yoluna devam eden Vakfın 2020-2023 Stratejik Eylem Planıyla artık çalışmalarını bir gelecek planı çerçevesinde yürüttüğünü ve bu amaçla çok önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. Türkiye’nin en önemli 10 problemi konusunda bilim meclisleri oluşturulduğunu ve uzun çalışmalar sonucunda bu 10 alanda ilgili temel sorunlar ve çözüm yollarının ortaya konduğunu ve kitapçıkların ayrım yapılmadan siyasi partilere ve STK’lara dağıtıldığını ifade eden Acar, kendisinin de başkanlığını yaptığı komisyonun da Türkiye’nin ekonomik sorunları konusunda titiz bir çalışma yürüttüğünü ve çözüm yollarını paylaştıklarını söyleyerek bu çözümlerin içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların çözümü konusunda da temel öneriler içerdiğini belirtti. Vakfın Ay Yayınları’nı kurarak kısa sürede 40’ın üzerinde temel eser yayınladığını, her ay düzenli olarak düzenlenen konferanslarla önemli bir eğitim açığının giderildiğini de ifade eden Fatih Acar, Ankara’da ve Türkiye çapında devam eden öğrenci bursu ve gençlik çalışmalarının Bursa’da yapılması gerektiğine vurgu yaptı.
Mustafa Gürses: Hayır çalışmalarının büyüğü küçüğü olmaz. Üretemiyorsak üretileni tüketelim
Toplantıda konuşan Vakfın Danışma Meclisi Üyesi, Bursa’nın duayen iş insanlarından Musiad Bursa eski Başkanı Mustafa Gürses de yaptığı konuşmada, “yaptığınız bir çok işten emekli olabilirsiniz ancak ölünceye kadar yapılması gereken hizmetler var, ölene kadar yaşamanın gerçek anlamı budur” diyerek az çok demeden insanların yetenekleri ve imkanları ölçüsünde bu ülkenin geleceği için çalışması gereğine vurgu yaptı. Ankara’nın yoğun bir çalışma ile birşeyler ürettiğini ifade eden Gürses; hiçbir şey yapamazsak bu üretilenleri tüketelim, yolumuzu doğru çizelim, istikametimizi saģlam belirleyelim, işe Akaid kitabından başlayalım ki birileri gelip bizi imanımızla, inancımızla kandırmaya kalkmasın. 1968 lerde başlayan bu mücadele aynı kararlılık ve verimlilikle devam etsin, dedi. 1968 lerden itibaren Türkiye’nin verdiği kültür, ahlak ve kalkınma hikayesinden hikayeler anlatan Gürses, sanatın, edebiyatın önemli olduğunu ancak savunma, yazılım ve teknolojinin artık daha önemli hale geldiğini ifade ederek gençlerin bu alanda desteklenmesi gerektiğini ifade ederek BTSO olarak böyle bir çalışmayı planladıklarını soyledi. Okuyan, eğitimini alan ancak kadro yetersizliği nedeniyle meslekleriyle ilgili işe giremeyen gençlere rızıklarını başka şeylerden sağlarken bilgilerini karşılıksız bu milletin hizmetine sunma şuuru verilmesi gerektiği üzerinde duran Mustafa Gürses, özellikle Ilahiyat öğrenimi görenlerin bu şuura ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Bursa’da yapılacak faaliyetlerin istişare edildiği toplantıya, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cağfer Karataş, Doç. Dr. Hüseyin Savaş, Dr. Mustafa Tümay, Psikolog Mürşit Atlıakın, emekli genel müdür Talat Özen,emekli bürokratlardan Kazım Yiğit, eğitim camiasının duayenlerinden Adnan Gençdoğmuş, Hüsamettin Akyıldız, M.Necip Sinoğlu, Aziz Gür, Ahmet Parakat, Ahmet Kusutoğlu gibi isimler katıldı. Anadolu Vakfı Danışma Meclisi üyeleri Cemal Akkuş ve Fahrettin Demirtaş’ın da katıldığı buluşma proje önerileriyle son buldu.