TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek Vakıf Gençleri ile "GENÇLERLE BAŞBAŞA" Programında Buluştu

Vakfımız Gençliği, T.B.MM Eski Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK ile “Gençlerle Başbaşa” programında buluşarak, Sayın ÇİÇEK’ten uzun yıllara dayanan Devlet tecrübesini dinledi.

Vakfımız Gençliği,  T.B.MM Eski Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK  ile “Gençlerle Başbaşa” programında buluşarak, Sayın ÇİÇEK’ten  uzun yıllara dayanan   Devlet tecrübesini  dinledi.  Vakıf Konferans Salonunda icra edilen programa gençler  yoğun  ilgi gösterdi. Salondaki koltukların tamamen dolduğu  bir kısım gencin ayakta dinlemek zorunda kaldığı program gençlerin  interaktif katılmları ile renk kazandı.

Sayın ÇİÇEK konuşmalarında özetle;” Yaşadığımız olayları sonuçlarına göre değil olatların neden ve niçinine göre değerlendirelim. Bugün maalesef neden sorusu şark toplumlarında sorulmuyor, neden sorusu  nerede yanlış yapıldığına götürür. Neden ve niçinin  sorgulanmadığı toplumlarda   bu işi başımıza kim açtı, hangi güçler  açtı sorusu hakim olmaya başlar. Bernard Lewis,  İslâm tarihi ve İslâm-Batı ilişkisi hakkında uzmanlaşmış bir kişidir. Bu kişinin “ Şark Toplumları Neden Deri Kaldı” kitabı ile  Sadrazam Lütfü Paşanın  “Asafname” isimli kitapları okuyun mutlaka faydalanacaksınız.” Dedi.

Sayın  Cemil Çiçek’in  konuşmaları ağırlıklı olarak  Devlet kademelerindeki eksiklikler ve bunların nasıl giderilmesi gerektiğine yönelik oldu. Sayın Cemil Çiçek’in gençlere yönelik  en çarpıcı ifadesi ise ;“Aklınızı, vicdanınızı ve cüzdanınızı kimseye vermeyin.”oldu ve gençler tarafından büyük ilgi gördü. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hayrullah BAŞER’in  teşekkür  konuşmalarının ardından,  Gençlik Kolları Başkanı Emrah ARSLAN’ın,  Sayın Cemil ÇİÇEK’e Ay Yayınlarına ait kitapları hediye etmesini müteakip program sona erdi.