Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Mensupları Kahvaltıda Buluştu

12 Kasım 2022 tarihinde sosyal faaliyetler biriminin organize ettiği kahvaltıda vakıf mensupları bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Başer’in öncülüğünde vakıf yönetim kurulundan Ali Ay, Adnan Yıldırım, Raif Ak ve Aydın Şık kahvaltıya katılım gösterdi. Kahvaltıya öğrencilik yıllarında vakıf yurdunda kalan ve vakıftan burs almış olanlar iştirak ettiler.

Kahvaltının akabinde vakfımıza ait sinevizyon gösterimine geçildi. Katılımcılarla tanışma kısmından sonra Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Başer vakfın faaliyetlerinden, vakfın vizyon ve misyonundan bahsetti. Daha sonra gelecek faaliyetler hususunda katılımcılar ile istişarede bulunuldu, görüşler alındı. Yapılması planlanan faaliyetler konusunda öneriler sunuldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Başer: “Çalışmalarımızın temelinde gençler vardır.”

Vakfın faaliyet alanlarına değinen Sayın Başer, bu çalışmaların temelinde gençlik olduğunu ifade etti. “Toplum olarak bir medeniyet krizi ile karşı karşıya olmamız bizleri bu manada çalışmalara iten en önemli motivasyonumuzdur. Bilge Aliya Projesi de bu ihtiyacın karşılığında hayata geçirilmiştir. 22 Kasım’da Kayseri’de yapacağımız dokuzuncu üniversite ziyareti ile proje çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Ali Ay vakfın genel faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra Sosyal Faaliyetler Birimi adına Raif Ak bu tarz faaliyetlerin devam edeceği bildirdi ve şunları söyledi: “Vakıftan bir vesile ile yolu geçmiş, buralarda çalışmalar yapmış arkadaşlarımızla ilgili programlarımız devam edecektir.”

Daha sonra vakfın gençlikten sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Şık, söz alarak “Gönüllük arz eden sivil tolum çalışmalarında özellikle gençlerle yapılan faaliyetler suya yazı yazmak gibidir. Bu süreçte 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Korona Virüs Pandemi sürecinin sivil toplum gençlik çalışmaları üzerindeki olumsuz etkilerinden sıyrılarak aynı heyecan ve coşkuyla gençlik çalışmalarına devam ediyoruz. Vakıf her geçen gün daha iyi, daha güçlü, daha kapsayıcı faaliyetleri ile gençlerimizi donatmaktadır. Birbirinden kıymetli kalifiye vakıf mensuplarının gençlerle daha sık buluşması, beraber faaliyet yapması bizleri ayrıca mutlu edecektir.” dedi.

Katılımcılar Vakıf Hakkında Görüşlerini Bildirdi

Katılımcılardan Mehmet Fuat İlkbahar 2013 yılından bu yana mensubu olduğu Anadolu Vakfının samimiyetin izlerini bir arada tutan en güzel araç olduğunu bildirdi.

Anadolu Vakfı Danışma Meclisi Üyesi Emre Mutluoğlu: “Anadolu Vakfı olarak biz büyük bir aileyiz. Aile ortamında görev verilmez, sorumluluk alınır. Vakıf çalışmalarının temelini gönüllülük oluşturur. Bu vesile ile toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yapmak durumundayız.”

Abdulkadir Köseoğlu: “Vakıf geçmişte bizleri geleceğe, sosyal hayata hazırlamış olduğunu şimdilerde çok daha iyi anlıyoruz. Hepimiz bulunduğumuz konumlarda, yaptığımız çalışmalarda, sosyal ilişkilerimizde, öğrencilik dönemimizde vakıfta yaptığımız güzel çalışmaların etkisini hissediyoruz.”

Nurullah Öpöz: “Gençlik kuşakları arasında farklılık her gün keskinleşmekte. Her geçen gün gençlerimize hatta çocuklarımıza farklı araçlarla saldırılar mevcut. Vakıf olarak gençlerimize bu toplumsal ve kültürel saldırılara karşı kalkan oluyoruz. Bu faaliyetlerimizi genişleterek diğer gençlerimizi de koruyacak bir alana dönüşmeliyiz.”

Enes Ahmet Subay: “Gençler bu tarz sivil toplum kuruşları sayesinde sosyal anlamda güçlenerek ilerlemektedir.”

Yasin Şenyurt: “Gençlerimiz kültürel manada soykırıma uğruyorlar. Bunlara önlem almak konusunda hepimiz sorumluluk altındayız.”

Furkan Görgönol: “Gençliğimizin şu anda en temel sorunu uyuşturucudur. Vakıf olarak her türlü bağımlılığa karşı mücadele vermeliyiz.”