Aile ve Çift Terapisti Semra Aydın İlişkilerde İletişim Problemleri Konulu Konferans Verdi

Aile ve Çift Terapisti Semra Aydın, 5 Kasım 2022 tarihinde Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Genel Merkezde “İlişkilerde İletişim Problemleri” konulu bir konferans verdi.

Birçok yaş aralığından kişinin büyük ilgi gösterdiği konferansta Semra Aydın gelen misafirlere öncelikle iletişim hakkındaki beklentilerini sorarak ve birebir ilişkilerdeki iletişim modellerinden genel olarak bahsederek sözlerine başladı. Nesiller arası iletişim farklılıklarını ve sosyal medyanın iletişimdeki yerini anlatan Semra Aydın, “Kendinizi dinleyin, kendinizi duyun.” diyerek kişinin kendini tanımasının öneminden bahsetti.

“Sevgi yaşatır.” diyen Aydın, ilişkiler arası bağlanma kuramından ve türlerinden bahsederek tavsiyeler verdi. Özellikle toksik ilişkilerin üzerinde duran Sayın Aydın, anne ve babanın çocuğuna gösterdiği bağlanma şeklinin ilerde o çocuğun eş/partner seçimini nasıl etkilediğini anlattı. Eşler arasındaki iletişim problemleri üzerinde de durarak kadın ve erkeğin iletişim kurmasındaki farklılıklardan da bahsetti. İletişim sorunlarına çözüm getirebilmenin yollarını dile getirdi.

Konferans sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Semra Aydın’a, Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Başer, Anadolu Ay Yayınlarından kitap seti hediye ederek teşekkürlerini bildirdi.

Misafirlere ikram verildikten sonra program sonlandı.

Haber: Betül Bodur