VAKFIMIZIN KARAMAN TEMSİLCİLİĞİ’NCE "HASBİHAL" TOPLANTISI YAPILDI.

Anadolu Vakfı Karaman Temsilcilik Başkanı Kamil Akbaş ve vakıf dostları ile birlikte 28 Kasım 2017 Perşembe  günü Anadolu Vakfı Konya Şubesi Başkanı ve yöneticilerinin katılımı ile "Hasbihal" toplantısı gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı ve Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa AYDIN, Anadolu Vakfı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Mustafa AYDIN'ın sırası ile değindiği konuları şu şekilde ifade etmek mümkün:

-Mücadele Birliği müntesiplerinin oluşturduğu çekirdek kadro ile birlikte, çeşitli kesimlerin katılımı ile genişleyen vakıf dostları halkası, oldukça başarılı bir çalışma sergilemektedir.

-Savrulan arkadaşlarımızın kurdukları diğer önemli birliklerden, çok daha farklı bir çalışma sistemi ile çalışıyorlar. Ankara Vakıf Merkezinde Hayrullah Başer Başkanlığında görevli ekip oldukça gayretliler.

-Çıtayı yükseltmek için birşeyler yapmak gerektiğine inanıyorum. Arkadaşlarımın Anadolu Vakfı için yaptıkları teklifi severek kabul ettim.

-Türkiyenin içinde bulunduğu sorunların kaynağı, tarihde yaşadıklarımızdan ayrı olarak düşünülemez. Mücadelenin ona göre yapılması - günümüz gerçekleri göz önüne alındığında - bu mücadeleye omuz verilmesi gerekir.

-Türkiyeyi sıkıntılı günler bekliyor. Etrafımızın kuşatılması derinleşti. Ülkeyi yönetenlere bu aşamada, toplumsal desteğin mutlaka verilmesi şart. Siyasi organizasyonun mücadelesi basit bir hareket olarak nitelendirilemez.

-Çalışmaların merkezine Vahiy ve Risalet alınıp, öğrendiklerimizin hayata uygulanışına dikkatetmek zorundayız. Özellikle Kur'an okumaları sadece yüzeysel olarak yapılmamalı, öğrenilenler aksiyon haline getirilmeli.

-Savrulan bu dünya hayatında biz de savrulmayalım. Okumalıyız, fikri düzeyimizi yükseltmeliyiz.

-Birlikteliğimizi pekiştirmeliyiz. Bana düşen bir görev olursa, sizlerle beraber olmaya hazırım."

“Vakıfta yapılan çalışmaların işlevsel hale gelmesi için, daha doğrusu verimli olabilmesi için bizlerin nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda açıklayıcı bir bilgi verebilir misiniz?” sorusuna karşılık;

Hasan Mutluoğlu söz alarak bu soru ile alakalı şunları ifade etmiştir:

“Öncelikle beraberliğimizi, birliğimizi sağlamak için sık sık bir araya gelmemiz gerekir. Toplantıların verimli geçmesi açısından VAHİY ve RİSALET ekseni çalışmalara başlamak önemlidir.

Doğruyu öğrenmenin gayretinde olmak, “MEDENİYETİMİZİN YENİDEN İNŞASINA” omuz vermek ve katkıda bulunmak.

Anadolu Vakfı; ayrıştıran değil birleştiren, düşüncelere ipotek koymadan gerçekleri farkettirmeye gayret eden bir anlayışla kucaklayıcı bir medeni hareket merkezidir.

Dostlarımızla, komşularımızla, özellikle ailemizle buluşacağımız ve bir mekan olmasını sağlamalıyız.

Bu toplantıda hissedilen huzurun topluma yansımasını sağlamak amacında olmak önemlidir.”

Oldukça verimli olan toplantı, iyi dilek temennileri ile sonlandı. Böylece Karaman Temsilciliği faaliyetleri başlanmış oldu.