Konya Şubesi Çanakkale Şehitlerini Andı

Vakfımız  Sanat Edebiyat Topluluğu Tiyatro Ekibi ile   Selçuk Üniversitesi Medeniyet İnşası Topluluğu Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Tiyatro salonunda Çanakkale Şehitlerini andı.

Katılımın yüksek olduğu etkinliğe Üniversitenin muhtelif bölümlerinden öğrenciler,öğretim üyeleri ile Konya Anadolu Vakfı üyeleri ve dostları iştirak ettiler.

27 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen programa; Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfının ANSET Tiyatro topluluğu, Grup Sıla ve Genç Şairler katıldı.

Program  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve vatanı uğruna canlarını feda eden azizşehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Medeniyet İnşası Topluluk Başkanı Ömer OTACI, katılımcılara teşekkür ettikten sonra,  topluluğunun  tanıtımıyla devam etti. Başkan OTACI ; Bir olmanın  Allah’a mahsus olduğunu,  biz birlik olalım, vatanını, milletini seven gençlerin harekete geçmesini, alın terinden çok akıl teri dökülmesi gerektiğini, daha çok çalışıp kendimizi ve çevremizdekileri geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ardından   Çanakkale Destanının  anlam ve önemini anlatmak üzere  sahneye Reyyan GÜROL davet edildi. Duygu dolu anlatımıyla seyircilerin takdirini  toplayan  Reyyan dinleyicilerden bol alkış aldı.

Program Medeniyet İnşası Topluluğundan Fatma AKGÜL’ün ‘’İsimsiz Kahraman Çanakkale’’ şiiri ile devam etti.

Grup Sıla ise   10 Parçadan oluşan  Kahramanlık Türküleriyle Salonu hem coşturdu hem hüzünlendirdi. Grup Sıla’ya programa katılımlarından dolayı Başkan Ömer OTACI , Topluluğu adına plaket sundu.

Daha sonra Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfının Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayrullah BAŞER, kürsüye davet edilerek gençlere ve Grup Sıla Topluluğuna bu içten, dugu ve heyacan yüklü gösterilerinden dolayı Teşekkür ve Tebriklerini belirten kısa bir konuşma yaptı.

Çanakkale Zaferinde yaşanmış bir fedakârlık hikayesini aktarmak üzere sahneye Abdullah Edip YILDIRIM çıktı ve bir askerin  vatan için önce kolundan sonra da canından vazgeçişinin hüzünlü hikayesini paylaştı.

Anadolu Sanat ve Edebiyat Topluluğu  Tiyatro Grubu sahneye çıktığında  heyecan ve merak doruktaydı. Genç oyuncular savaşa giden Mehmed’lerin baba ocağından ayrılışlarını, düşman komutanların savaşın başındaki  gururlu halleri ve savaşın başlamasıyla dev zırhlıların boğazın derin sularına gömülmesi ile beraber yaşadıkları hayal kırıklıklarını ve ordumuzun zaferini temsil eden gösterimle son buldu.

Osman KARATAŞ’a ait “Çanakkale Geçilmez” piyesinin  yönetmeni Hakkı Mehmet YANMAZ olan  ve Vakfımız Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan YILDIRIM’a çalışmaları ve sergiledikleri oyundan dolayı,  Anadolu Vakfı Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa AYDIN ve Başkan Yardımcısı Eğitimci-Yazar Hasan MUTLUOĞLU plaket takdim ettiler.

Eğitimci-Yazar Mutluoğlu kısa ve anlam yüklü konuşmalarında; “Sayın Başkanım değerli hazirun, Selamların en güzeli ile sizleri selamlıyorum. Hoş geldiniz.

Öncelikle bu güzel mekanı bizlere tahsis eden Selçuk Üniversitesi yetkililerine, günün anlamına uygun müzikleri ile bizi hüzünlendiren ve coşturan SILA müzik grubuna, Selçuk Üniversitesi Medeniyeti İnşa topluluğu ve Başkanına,  katılımcılara teşekkür ederim.

Özellikle; değerli gençler... Katılım ve ilginizden dolayı size teşekkür ediyorum.

Vakıf Başkanımız Hayrullah Başer’in de işaret ettiği gibi, ülkemizin üzerinde yapılan düşmanlık sona ermemiştir. Hala devam ettiğinin göstergesi olarak Yeni Zelanda olaylını örnekledi. Ben de bu tespite, bir şairimizin dizeleri ile cevap vermek istiyorum.

Türk milleti minnettar, tarih yazdı yiğitler

Bu ne büyük destandır, ölmez aziz şehitler.

Ey kudurmuş küstahlar, TÜRK’e kefen biçilmez

Aklınızda bulunsun, ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ ….” dedi.

Daha sonra Medeniyet İnşası Topluluğu; 3 kişiye Anadolu Vakfı’nın Ay yayınlarının Medeniyet Serisi kitap setini, 2 kişiye ANKARA gezisi için kura çekilişi yaparak muhataplarına taktim etti.

Program, alkışlar eşliğinde ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Haber: Azem Selim NAMLI

Fotoğraf: Sefa KILIÇ