Genç Nokta Dergisi’nden Temsilciliğimize Ziyaret

Vakfımız Gençlik Teşkilatının çıkarmakta olduğu Genç Nokta Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürü İbrahim Bilgiç, 20.02.2018 Salı günü, Vakfın Adana Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarette, Temsilcilik Başkanı İsmail Kandemir ve Sekreteri Oğuz Bozkurt hazır bulundu. Derginin 2.sayısını takdim eden İbrahim Bilgiç, görüşmeden faydalı çıkarımlarda bulunduğunu, Vakıf Merkezi’ne bu görüşmede edindiği tecrübeleri/bilgileri ileteceğini belirtti.

İsmail Kandemir ise, Türkiye’de dergiciliğin uzun ömürlü olmadığını, sürdürülebilir dergilere/işlere ihtiyaç olduğunu, bunun için de dar alanda ve odaklı çalışılması gerektiğini; finansman meselesi çözülmüş, planlaması yapılmış işlerin daha uzun ömürlü olduğunu; aksi halde heyecanla başlanan böylesi faaliyetlerin heyecanı tüketen yanı olduğuna dikkat çekti. İsmail Kandemir, şu sözleriyle de gençlere mesajlarının iletilmesini istedi: “Dergi çıkarmak güzel/faydalı bir faaliyet; ama artık ‘kervanı yolda dizme’ alışkanlığımızdan vazgeçelim; yapacağımız her işte uzun ömürlülük esas olmalı; aksi halde yıpranmışlıklar/tükenmişlikler yaşanıyor, bundan vazgeçelim. Neden elli yıl önce çıkmış bir dergimiz yok? Bir başka soru: Yüzlerce dergi çıkıyor Türkiye’de, kaçının ismini biliyorsunuz? ‘Yapmış olmak için yapmak’ değil, gerçekten YAPMAK gerekir; planlı, hesaplı, odaklı… Bir ay sonrasına göre değil, elli yıl, yüz yıl sonrasına göre yapalım planlamamızı.”

Vakıf İl Sekreteri Oğuz Bozkurt ise, görüşmenin hem Adana Temsilciliği hem de Vakıf Merkezi açısından önemli olduğunu, bir gençlik dergisine ihtiyaç olduğunu, bunun da Genç Nokta ile giderilebileceğini belirtti.

Daha sonra, karşılıklı fikir alışverişi yapılarak, genel bir istişare ile sohbet edilerek ziyaret sona

Haber: Oğuz Bozkurt