Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı, Karaman Temsilciliği' nin konuğu , Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Alaaddin Uca' ydı.

Doç,Dr. Uca, Milli Mücadele' nin unutulmaz kahramanlarından, hemşerimiz Kazım Karabekir Paşa' yı anlattı.

Konuşmasına başlamadan önce, burada bulunan seçkin guruba hitap etmekten onur ve heyacan duyduğunu belirten Doç. Uca; milletlerin , yetiştirdiği büyük insanlarla anıldığını, büyüdüğünü ve unutulmadığını vurguladı.

Doç. Dr. Alaaddin Uca, Kazım Karabekir' in  babasının , Karaman Kazım Karabekir ilçesi 'den olduğunu belirterek Osmanlı' nın son durumları anlattı.

Dç. Uca, Milli Mücadele için Samsun' dan Erzurum' a geçen Mustafa Kemal' i, İstanbul Hükümetinin tutukla emrine karşı çıkarak, onu koruyarak yanında yer alan, Kazım Karabekir Paşa' nın Milli Mücadele'min hamisi olduğunu belirtti.

Şark Fatihi' nin, Cumhuriyetin ilanından haberi olmadığını, Atatürk' e suikast olayından yargılanıp beraat ettiğini, daha sonra kırgınlıklar yaşandığını belirten Uca,  yakın tarihimizin unutulmaz kahramanlarından Kazım Karabekir' i saygıyla andığı belirtti. Toplantı , Kazım Karabekir,'e ve bütün büyüklerimize Fatiha okunarak sonlandı.