VAKIF GENÇLİĞİ TİYATRODA

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı gençleri bu kez Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde ‘‘Cimri’’ adlı oyunda buluştu.

‘‘Sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’’ sözünü ilke edinmiş bilinçli ve sanatsever gençlerimiz bir araya gelerek tiyatroda seyirci koltuğuna oturdular.

Fransız edebiyatının ölümsüz simalarından olan Moliere’nin 17. yüzyılda yazdığı, paradan başka hiçbir şeye değer vermeyen ve çok zengin olmasına rağmen hastalık derecesinde cimri bir adam olan Harpagon’un davranışlarının komedi tarzında sergilendiği ‘‘Cimri’’, 25 Ekim 2019’da Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi'ne bağlı 'Ankara Şehir Sanatları Tiyatro Topluluğu’ tarafından sahne alındı. Yönetmenliğini M. Emin KUTLUCA’nın; yardımcı yönetmeliğini Mehmet GÖRE’nin yaptığı bu oyunda vakıf gençliğimiz keyifli ve eğlenceli dakikalar geçirdi.

‘’Cimri’’nin oyuncularından Ozan Ali KORKUT’un misafirleri olarak katılan vakıf üyeleri arasında vakfımızın büyüklerinden Adnan YILDIRIM ve Ali AY da gençlerin yanında bulundular.

Vakfımız, oyun sonrasında yönetmen M. Emin KUTLUCA’ya ve oyuncu ekibine takdir ve teşekkürlerini iletti.

Fatma Nur DOĞAN