VAKFIMIZIN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI YAPILDI

Vakfımız geleneksel Ramazan Ayı İftarı, Vakıf dostlarının geniş katılımlıyla 20 Mayıs 2018 Pazar günü Ankara’da yapıldı.

Sunumunu Danışma Meclisi Başkanı Mevlüt AYHAN’ın yaptığı program, iftar öncesi Mehmet SOLMAZ hocanın Davudi sesiyle Ruhlara huzur veren okuyuşu ile Kur’an Ziyafeti huşû içinde dinlendi ve iftar vakti yine Mehmet SOLMAZ tarafından okunan ezanla iftara geçildi.

Prof. Dr. Hayrani ALTINTAŞ’ın yaptığı yemek duasından sonra programın ikinci bölümüne geçildi.

Vakfımız Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah BAŞER konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Hayrullah BAŞER, Rahmet, Bereket ve Mağfiret ayı Mübarek Ramazan’ın ülkemiz ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesi dileğiyle, misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek ve selamlayarak konuşmasına başladı.

Sekülerleşen ve dünyevileşen toplumsal yapımızın bozulan sosyal ve manevi dokusunun yeniden imar edildiği Ramazan ayının, sevgi toplumu hedefimiz içinde geleneksel iftar buluşmasının önemine değindi.

Vakıf çalışmalarının; eğitim, yayın, Akademisyenlerle yürütülen Türkiye’nin önemli sorunlarının ele alındığı bilimsel çalışmalar, okullaşma çalışmaları, konferanslar, seminerler, sempozyum ve panellerle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin yetişmesi ve medeniyet inşası ve tasavvuru amacına yönelik olduğunu belirtti. Özellikle Ay Yayınları Medeniyet serisi olarak yayınlanan Akaid, Sünnet Anlayışımız, Maturidi, Fıkhın Kaynakları ve Ebu Hanife isimli beş kitabın önemine dikkat çekti.

Endülüs, Balkanlar gezi izlenimleriyle devam etti. Diyarbakır, Mardin ve Şırnak illerinde Ramazan ayı iftar programına katıldığını ve bu bölgelerde yaptıkları gözlem ve tespitlerini vakıf dostlarıyla paylaşarak tespit ve yaşadıklarını dile getirerek konuşmasını sürdürdü ve katılımcılara teşekkür etti.

Vakfımız Geleneksel İftar Programı; Akademisyenler Hukuk Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Rıza AYHAN, Ortak Söylem ve İstişare Kurulu üyesi Doç. Dr. Necmettin TÜRİNAY selamlama konuşmaları ile vakıf çalışmalarının başarı ile devamı dileklerinde bulundular.

Ayrıca vakıf iftarına 30 civarında Anadolu Şair ve Yazarlarının katılımları programa ayrı bir renk kattılar. Şair ve Yazarlar adına Şair ve Yazar Bestami YAZGAN’ın okuduğu coşkulu şiirler ve yaptığı konuşmaları ve vakıf iftarına katılan dostların dualarıyla iftar programı tekrar buluşma dilek ve temennileriyle tamamlandı.

Bundan sonra vakıf dostları masa masa gruplar halinde çay sohbet ve muhabbetiyle geç vakte kadar devam etti. Büyük şehirlerin atmosferinde birbiriyle uzun zamandır görüşemeyen dostlar, çocuk, genç, gelin, damat, aileler bir sohbet ve muhabbet ortamında ailece de tanışma ve kaynaşma imkânı buldular.

Gerek katılımları, gerekse vakıf iftarına katkı sunan vakıf dostu kardeşlerimize teşekkür ederiz.