İNFAK VAKFI BAŞKANI ÖMER KÖSE SURİYELİ MUHACİRLERLE VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

İnfak Vakfı Başkanı Av. Ömer KÖSE Suriyeli muhacirlerle Vakfımızı ziyaret etti. Vakfımızı ziyarete gelen 10 Suriyelinin avukat, mühendis, akademisyen, öğretmen, öğretim görevlisi gibi kariyer sahibi kişiler olması dikkat çekiciydi. Ancak mesleklerini icra edecekleri bir ortam ve imkân olmadığı için herhangi bir işte çalışamadıkları dile getirildi. Hayırseverlerin getirdikleri eşya ve bağışların İnfak Vakfı “Hayır Mağazası”ndaki dağıtım işlerinden karınlarını doyurmaya çalıştıkları ifade edildi. Av. Ömer KÖSE yaptığı açıklamada, açtıkları “Hayır Mağazası”ndan daha çok Suriyeli muhacir kardeşlerimizin yararlandığını, kış şartlarının gelmesiyle sorunların arttığını söyledi.

Vakf Başkanımız Av. Hayrullah BAŞER ziyaretlerinden dolayı İnfak Vakfı Başkanı Av. Ömer KÖSE ve Suriyeli Muhacir kardeşlerimize teşekkür ederek hoş geldiniz dedi ve Vakfımızın faaliyet alanları hakkında bilgi verdi.

Av. Hayrullah BAŞER; “Bizim faaliyet alanımız eğitim, kültür, bilimsel çalışmaları kapsamaktadır. Gençlerin eğitimine önem veriyoruz, AYÇ Okulları ile eğitim çalışmalarımız yanında, medeniyetimizin yeniden inşası hedefine yönelik akademik düzeyde ve yayın faaliyetleri yürütüyoruz” dedi.

Av. Hayrullah BAŞER konuşmasına şöyle devam etti: “Dert edindiğimiz temel konu İslam dünyasının içinde bulunduğu sizin de mağdur olarak yaşadığınız bu acıklı ve yürekleri dağlayan durumdur. Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz? Bunun çabası içindeyiz, buna kafa yoruyoruz. Mezhep, meşrep, etnik unsurlar öne çıkarılarak Müslümanlar birbiri ile çatıştırılıyor. Emperyalist güçlerin tuzak ve oyunlarından kurtulmamız gerekir. Bunun için de birlik olmamız gerekir. Bizim medeniyet geleneğimiz bu sorunu zamanında aşmıştı. “Ehli kıble tekfir edilemez” diyerek bu sorunu çözmüştü. Bu gün yeniden kendi İslam Medeniyetimizin bu dinamiklerini hatırlamak ve hayata geçirmek gerekmektedir. Müslümanların önce birliğini temin ederek kardeş olduklarını hatırlamaları gerekmektedir.” dedi.

Av. Hayrullah BAŞER; “İnfak Vakfı bizim kardeş kuruluşumuzdur. Vakıf olarak yardım ve hayır çalışmalarımızı İnfak Vakfı üzerinden yapıyoruz. Yine de bize düşen bir şey olursa her zaman hazırız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Suriyeli misafirler Vakfımızın gösterdiği yakın ilgiye teşekkür ederek ayrıldılar.