GENÇLERİMİZ ‘‘SIFIR ATIK’’ PROJESİ İLE OSMANSİN KÖYÜNDEYDİ

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı gençleri "Köy Okulu Projesi" kapsamında 27 Aralık 2019 tarihinde Osmansin/Çamlıdere köyündeki Osmansin İlkokul ve Ortaokulu’na gittiler. Oradaki miniklere birçok konuda örnek olmak amacıyla giden arkadaşlarımız için de yeni bir tecrübe ve motivasyon kaynağı oldu.

Saat 07.45’te yola her meslek grubundan arkadaşlarımız günler öncesinden hazırladıkları sunum ile kürsüde söz hakkı alarak liseye hazırlanan 5. 6. 7. 8. sınıf öğrencilerine meslek tanıtımı yaptılar. Ufuklarının açılmasını ve ders çalışırken izledikleri yolları öğretmeyi amaçladılar. Kendilerinin geçtikleri yolları anlatıp başardıklarını ve bu sayede onların karşısında olduklarını, isterlerse onların da yapabileceğini anlatarak çocuklara umut oldular. Öğrencilerin istedikleri meslekler hakkında bilgiler vermeyi sorularını cevaplandırmayı da ihmal etmediler.

Atık maddelere duyarlılığı arttırmak, plastiklerin kullanımını azaltmak için vakıf gençliği kullanmadığı atık maddeleri pet şişe, bozulan telefonlar, kablolar, kumaşlar, pet şişe kapakları, damacana gibi maddeleri bir araya toplayarak yedi öğrenciden oluşan 1. sınıf öğrencilerine kostümler tasarlandı. Her kostüme ayrı bir tema belirlendi.

Projenin ana başlıkları şu şekildeydi:

•  Kimyasal atıklar
  •  Teknolojik atıklar
  •  Plastik atıklar
  •  Kâğıt atıklar
  •  Kumaş atıkları
  •  İlaç atıkları

Gerekli materyallerle giden vakfımızın gençleri, meslek tanıtımından sonra bütün öğrenciler ve öğretmeler için  “Sıfır Atık” projesiyle atık malzemelerden elbise, şapka ve maskelerle defile düzenleyerek her yaş grubundaki çocuklar için eğlenceli ve öğretici tasarımlar yaparak coşkulu anlar yaşatıldı. Atıkların nasıl değerlendireceği gösterildikten sonra vakfımız gençleri çocuklar için pasta sürprizi yaparak onları motive ettiler.

Ayrıca 1. sınıflar ile okuma ve yazma çalışmaları yapıldı.

Projeye bağlı etkinliklerden sonra kıymetli gençlerimiz minikler ile oyunlar oynayarak eğlenceli vakitler geçirdi. Çocuklar okul bahçesinde abla ve ağabeyleriyle futbol ve voleybol maçı yaptılar. ‘‘Yetişmiş her insanın içinde oynamak isteyen bir çocuk vardır.’’ mottosu ile vakfımızın gençleri de çocuklarla çocuk olarak onlara örnek olmayı hedeflediler.

Vakfımız, okula giderken öncelikle okuldaki gerekli ihtiyaçları gözeterek A4 kâğıdı, kartuş ve kalem yardımında bulundu. Liseye hazırlık içinde bulunan öğrencilerin önceden sayıları belirlenip ders kitabı ve denemeler hediye olarak verildi. Vakfımızın bu desteğinden ötürü Osmansin İlkokul ve Ortaokul müdüriyeti ve öğretmenlerinden bolca teşekkür aldılar.

Haber

Esma Nur ÖZTÜRK