Fatih'in Torunlarına ve Akşemseddin'e Selamlar

Vakıf  gençliğimiz, yurdun muhtelif illerinden  Aslantaş kampına iştirak eden gençlerle kaynaştılar. Özellikle  Osmaniye’den katılan İzcilerin disiplin, birlikte hareket etme ve cana yakınlığı görmeye değer. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İzci Hava Lideri-Eğitimci Mahmut UÇMAN şöyle dedi;

Osmaniye Fatihin torunları  izcileri;  6 yıldır  İlimiz Osmaniye’de kesintisiz olarak  izcilik faaliyetlerini sürdürmektedir. Faaliyetlerimiz arasında başta  değerler eğitimi,kampçılık, doğa faaliyetleri, sportif etkinlikler  ve üniversiteye hazırlık çalışmaları bulunmaktadır. Bir çok izcimiz liseden sonra  başarılı bir şekilde  üniversite ve meslek hayatlarına devam etmektedirler.

İzcilik faaliyetlerimizin dikkat çekmesi ile izci grubumuz,   bir çok kamu kurum ve  sivil toplum kuruluşunun  dikkatini çekmiş, takdirini toplamıştır.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı’da milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşasını  şiar edinen bir sivil toplum kuruluşu olduğu için Osmaniye Anadolu Vakfı Şube Başkanı Mustafa ÖZKAN  tarafından  4-8 Şubat 2018 tarihleri arasındaki Aslantaş Gençlik Kampına davet edildik.Bu daveti genç izcilerimize duyurduğumda  izcilerimiz arasında sevinç ve heyecan meydana getirdi.

Aslantaş Kampında Vakfın Gençlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan YILDIRIM  ve lider ekibi,  genç izcilerimizi sıcak ve dostane bir şekilde karşıladılar. Çok kısa zamanda izcilerimiz  kamp ortamına, yeni tanıştıkları arkadaşlarına uyum sağlayıp kaynaştılar.Gençlerin kamp programını sevmeleri  kamp liderlerinin ve Vakıf gönüllülerinin  yakın alaka ve ilgisi izcileri kampa ısındırdı.İzcilerimiz daha önceki kamp faaliyetlerimizde kazandıkları disiplin, ekip ruhu ve tecrübeleri sayesinde başarılı olup Türkiye nin en iyi kampcısı ödülünü aldılar.

Kamp ortamının sıcak ve güzel olmasından dolayı, genç izcilerimiz yeni tanıştıkları Adnan Amcalarını ve Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfını çok sevdiler.Kampın bitmesinden dolayı üzüntülerini dile getirdiler. Anadolu Vakfı ile bundan sonra bir beraber hareket ederek değerlerine sahip güzel bir neslin yetişmesi için gayret edeceğiz.

Bana ve izcilerime bu güzel anları yaşatan Vakıf yetkililerine özellikle Adnan Bey ve emeği geçen Gençlik Spor İl Müdürlüğü mensuplarına teşekkür ederim.