ANADOLU EĞİTİM KÜLTÜR VE BİLİM VAKFI GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU BÖLGE TOPLANTISI SAMSUN’UN ŞİRİN İLÇESİ LÂDİK’TE YAPILDI

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı 6-8 Aralık 2019 tarihlerinde Samsun Temsilciğimizin organizasyonu ile Samsun’un şirin ilçesi Lâdik’te yapıldı. Toplantıya Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, eşleri, Vakfın Samsun Temsilciliğinden yöneticiler, dostlar ve eşleriyle verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Tanışma faslından sonra Vakfın tanıtımını yapan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Hayrullah BAŞER gelişmeler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan konuşmasında: Batının maddi açıdan her alanda büyüdüğünü, İslam Dünyasının maddi ve ekonomik alanda daraldığını belirtti. BAŞER, tüm kavgaların İslam Dünyasında kendi içinde olduğunu vurguladı. Türkiye’de 2002’ den beri İslami hassasiyeti olan bir iktidar var, yol, hastane, hava alanı ve buna benzer güzel şeyler yapıldı. Ancak Eğitim, Hukuk ve medeniyet alanında beklenen gelişmenin olmadığını belirtti. Allah bize çok imkân verdi ama yeteri kadar değerlendiremedik dedi. Cumhuriyet kurulurken Batıdan Roma Hukukunu, ahlakta benmerkezci pozitivist anlayışı, batının değerlerini almışız. Siyasi iktidarlar STK’ların önünü açmalı ve Sivil Toplum Kuruluşları da Devletin yapacağı işleri gücü nispetinde omuzlayarak Devlete destek olmalıdır.

Sıkıntılarımızın çözümü Medeniyetimizin yeniden tasavvuru ve inşasıyla mümkün olacaktır. İlim adamlarımız bu konuya odaklanmalı ve medeniyetimizi yeniden inşa etmeliyiz. Bilim ve bilimsel düşünceyi esas alarak, İslam’a bağlı, millî değerlerimize saygılı, birbirini tekfir etmeyen, İnanç, ibadet ve ahlak konusunda vahiy ve risalete dayalı bir anlayış içerisinde olmalıyız.

Bilgi kaynağımız, akıl, vahiy ve risalet ve beş duyudur. İslam’da takiyye, Mehdi kültürü ve kurtarıcı beklemek yoktur. Nurettin Topçu’nun dediği gibi kurtarıcı beklemek yerine kurtarıcı olmak için çaba göstermeliyiz. Biz herkesle her Müslümanla çalışmaya hazırız. Bizim yolumuz kavga değil, davet yoludur, diyerek sözlerini tamamlayan Başkan; başta Fatih Acar, Mehmet Karabacak, Prof.Dr. Halis Ölmez beylere ve Samsunlu tüm dostlara burada toplanma ve buluşma imkânını bize verdikleri için teşekkür ediyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Karabacak, katılımcılara hoş geldiniz diyerek Samsundaki Vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra Ali Ay, Kerem Altun, Adnan Yıldırım, Abidin Memili, Mevlüt Ayhan, Erol Gürol, Akif Aslan, Necati Kırış, Kadir Yıldırım, Zülfikir Kabakçı, Prof.Dr. Halis Ölmez, Bülent Acar, Ertan Kabataş ve son olarak Fatih Acar sırasıyla söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Ayrıca bir minibüsle toplu olarak Lâdik gezisi yapıldı, bölgenin tarihi, doğal yerleri gezildi ve ertesi gün Samsunlu dostlarla vedalaşılarak zihinlerde kalan güzel anılarla Ankara’ya dönüldü.

Haber: Mevlüt AYHAN