Son Eklenenler

Vakfımız Gençleri TRT’de Devamı

Vakfımız Gençlik Kolları T.B.M.M Eski Başkanı Cemil ÇİÇEK’i Ziyaret Etti

19/04/2016

Vakfımız  Gençlik Kollarından  Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan YILDIRIM’ın  önderliğinde bir grup genç,  T.B.M.M. Eski Başkanı ve deneyimli siyasetci Cemil ÇİÇEK’i  ziyaret etti.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma  Vakfı’nda (TEPAV) gerçekleşen ziyarete farklı üniversitelerde okuyan  gençler katıldı. Misafirlerini   Makamında  konuk eden ÇİÇEK, gençlerlerin her biri ile tek tek tanıştıktan sonra, gençlere sürekli okumalarını özellikle tarih şuuru ve medeniyet bilincini özümsemelerini  söyledi. Çiçek “Her şeyi okuyun özellikle tarih okumaya daha çok önem verin.” Diyerek  özellikle günümüzde yaşanılan olayların geçmişte de farklı kişi ve  zamanlarda yaşandığını, dolayısıyla tarihten ders çıkarmak gerektiğinin üzerine  vurgu yaptı.

Büyük bir tarihe sahip olduğumuzdan bahseden ÇİÇEK konuşmasında, bizlerin genellikle zaferleri dilimize doladığımızı yenilgiden pek az bahsettiğimizi ifade ederek “Tarihte 16 Büyük Devlet kurduk diyor ve öğünüyoruz. Ancak bu Devletler nihayetinde yıkıldılar. Bu Devletler neden yıkıldılar ? Bunu öğrenmeliyiz ve ona göre hareket etmeliyiz” ifadesine yer verdi.

Sohbetinde; düşünmenin, sorgulamanın öneminden bahseden deneyimli Devlet adamı ve siyasetçi Cemil ÇİÇEK, bu hususta Maturidi ekolinden  bahsederek, maturidiliğin aklı merkeze koyan, insanı düşünme ve sorgulamaya yönelten, teşvik eden özellikleri olduğunu, şayet Maturudi inancı esas alınmış olsaydı Fetö vb. sapık ve yanlış anlayışların ülkemizde yer edinemeyeceğini söyledi.

Samimi ortamda geçen ziyaretin sonunda Vakfımız Genel  Başkan Yardımcısı Adnan YILDIRIM, T.B.M.M. Meclisi Eski başkanı Cemil ÇİÇEK’e  yakın alakasından dolayı teşekkür ederek  ziyaret sonlandırıldı.

Haber: Fatih ŞAHİN